19. tammikuuta 2014

Nautaa chop suey

Kiinalaisten ravintoloiden tarjoamista maissitärkkelyssoosiversioista poiketen tähän chop sueyyn ei osterikastiketta lukuunottamatta tullut kastiketta lainkaan, mikä olikin mukavan raikas vaihtoehto. Ohje on peräisin, yllätys yllätys, samaisesta "Aasialainen keittokirja - yli sata maittavaa ruokalajia Kiinasta, Intiasta ja Thaimaasta" -opuksesta, jota olemme viime aikoina kokkailleet innolla läpi.

Marinadi lihalle
2 rkl riisiviiniä
2 rkl vaaleaa soijakastiketta
1 tl seesamiöljyä
ripaus ruususuolaa
ripaus valkopippuria

Sekoita ainekset marinadiksi.

Nautaa chop suey
200 g naudan ulkofileetä
0,5 parsakaali
1 rkl pähkinäöljyä
1 pieni keltasipuli
1 sellerinvarsi
100 g sokeriherneitä
70 g säilöttyjä bambunversoviipaleita
70 g säilöttyjä vesikastanjaviipaleita
150 g tuoreita herkkusieniä
4 rkl osterikastiketta
1 tl suolaa

Leikkaa ulkofilee poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet marinaattorin pohjalle, kaada päälle marinadi, poista ilmat ja anna marinoitua noin tunnin ajan.

Irrottele parsakaalin nuput toisistaan ja ryöppää nuppuja puolen minuutin ajan kiehuvassa vedessä. Nosta nuput vedestä ja siirrä sivuun odottamaan.

Kuumenna vokkipannulla puolet öljystä ja paista lihaviipaleita, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Siirrä lihat sivuun odottamaan.

Viipaloi sipuli ja selleri. Pese vokkipannu, kuumenna pannulla loput öljystä ja kuullota sipuliviipaleita minuutin ajan. Lisää joukkoon sellerinviipaleet ja parsakaalinnuput. Paista kahden minuutin ajan. Leikkaa herneenpalot pitkittäin puoliksi ja lisää pannulle yhdessä bambunversojen ja vesikastanjoiden kanssa. Paista minuutin ajan. Lisää joukkoon lihaviipaleet ja mausta maun mukaan osterikastikkeella ja suolalla. Tarjoa vastakeitetyn riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti