16. tammikuuta 2014

Pekoni-makaronilaatikko

Perinteistä rehellistä arkiruokaa parhaimmillaan, pekonilla höystettynä. Toimii loistavasti tottakai, pekonihan sopii lähes jokaiseen ruokaan.

Pekoni-makaronilaatikko
5 dl makaronia
400 g nauta-sika-jauhelihaa
1 iso sipuli
200 g pekonia
7 dl maitoa
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
chilijauhetta

Keitä makaroneja, niin että ne ovat reilusti al dente. Valuta vedet ja siirrä syrjään sekä mausta paprikajauheella sekä ripauksella suolaa. Ruskista jauhelihat, pekonit ja sipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä makusi mukaan. Kippaa voideltuun uunivuokaan keitettyä makaronia ja jauheliha-sipuli-pekoni -seosta kerroksittain. Sekoita munat ja maito keskenään ja kaada vuokaan tasaisesti. Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti