26. tammikuuta 2014

Salsiccia-punasipuli-risotto


Maxine Clarkin Risottokirjasta on riittänyt iloa - tällä kertaa nautiskelimme kaunista ja erittäin maukasta makkararisottoa punasipulilohkoilla.

Risotto con salsicce e cibolle arrostite (3 annosta)
1 l kasvislientä
65 g suolatonta voita
340 g salsiccia toscana -makkaroita
1 pieni keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
0,75 dl paseerattua tomaattia
1 tl tuoreita timjaminlehtiä
250 g carnaroli-risottoriisiä
35 g parmensania
merisuolaa
mustapippuria

Paahdetut sipulit:
3 pientä punasipulia
0,5 dl hyvää oliiviöljyä
2 rkl valkoista condimentoa
1 tl tuoreita timjaminlehtiä

Valmista ensin sipulit. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Halkaise sipulit 4 osaan ja laita folion päälle uunipellille. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä ja tee lopusta öljystä, viinietikasta ja timjamista marinadi. Kaada marinadi sipulien päälle. Sulje folio nyytiksi ja paista uunissa 15 minuutin ajan. Avaa sitten folio ja paahda sipuleita, kunnes ne karamellisoituvat. Jätä odottamaan takaisin folioon käärittynä.

Sulata kasarissa puolet voista ja lisää joukkoon kokonaiset makkarat. Paista keskilämmöllä 3-4 minuuttia niin ja pilko makkaroita samalla pieniksi lusikalla. Poista tyhjät makkarankuoret.

Hienonna sipuli ja valkosipuli, ja lisää kasariin. Kuullota miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti ja hauduta 5-10 minuuttia. Lisää joukkoon riisi ja kuumenna, kunnes seos on kauttaaltaan lämmennyt.

Lämmitä toisessa kattilassa kasvisliemi kiehuvaksi.

Lisää kasariin riisiseoksen joukkoon rauhalliseen tahtin kauhallinen kerrallaan kiehuvaa kasvislientä samalla hiljalleen hämmennellen niin, että riisi ehtii aina imeä lisätyn liemen. Jatka, kunnes riisi on pehmeää mutta edelleen kiinteää; tähän menee noin 20 minuuttia.

Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Raasta parmesanjuusto ja lisää raaste risoton joukkoon yhdessä voin kanssa. Sekoita tasaiseksi, peitä kannella ja anna vetäytyä pari minuuttia.

Koristele annokset paahdetuilla sipulilohkoilla, rameanraasteella ja timjamiinilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti