15. helmikuuta 2014

Angel food cake eli enkelikakku

Mihin upottaa jäätelönteosta ylijäävät kananmunan valkuaiset? Marenkiin, macaroneihin... ja angel food cakeen! Tämä kakku ei ihan vielä ole rantaunut laajemmin Suomeen, mutta maailmalla sille on myynnissä omia spesiaalivuokiakin. Tästä siis höyhenenkevyt vaihtoehto makeannälkään!

Huom. jos käytät viinikiveä leivinjauheen sijaan, valmistus etenee hieman eri tavalla: lisää aluksi viinikivi ja suola valkuaisten joukkoon, vatkaa vaahdoksi ja lisää joukkoon vähitellen sokeria. 

Angel food cake
vajaa 1,5 dl erikoisvehnäjauhoja
0,75 tl leivinjauhetta (alkuperäisresepteissä apteekista (?) saatavaa viinikiveä, engl. cream of tartar)
ripaus suolaa
1,75 dl tomusokeria
2 dl kananmunan valkuaista (n. 6 kananmunaa)
1,25 dl valkoista sokeria
0,75 tl vaniljauutetta
tarjoiluun esim. marjasosetta ja kermavaahtoa

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Siivilöi jauhot, tomusokeri, suola ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita keskenään.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Nostele joukkoon varovasti vaniljauute ja jauhoseos. Kaada taikina voitelemattomaan korkeaan uunivuokaan, ja paista 30-40 minuuttia tai kunnes kakku ei tartu kokeilutikkuun. Jäähdytä kakku vuoassaan ylösalaisin ja irrota varovasti tylpällä veitsellä vuoasta. Tarjoile marjasoseen ja kermavaahdon kera.



3 kommenttia:

  1. Tuota kakkua en ole koskaan kokeillut tehdä. Postauksen alussa oli varmaan pieni lapsus, kun siinä puhuttiin keltuaisista, kun valkuaisihan tässä juuri tarvitaan:)

    VastaaPoista
  2. Hups kiitti korjauksesta, aamulla kirjoittelin ihan puoliunessa... :)

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista