19. helmikuuta 2014

Paistettua siikaa ja papumuhennosta

Viikonloppuna oli tarkoitus tehdä paellaa, ja ostimmekin jo kaikki ainekset tuota espanjalaista herkkua varten. Mieli kuitenkin muuttui lennosta lauantaina, joten teimmekin sinisimpukoita valkoviinissä sekä grillattuja tiikerirapuja. Näin ollen loput paella-ainekset jäivät käyttämättä ja osasta niitä teimmekin sitten suununtaille lounaan, joka oli siis paistettua siikaa ja papumuhennosta. Ei ollut ollenkaan huono vaihtoehto tämäkään. Paellaan pitää palata uudella innolla myöhemmin.

Papupaistos
100 g haricot-papuja
1 prk cannellini-papuja
100 g chorizoa
1 iso punainen paprika
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria

Siivuta chorizo, puolita haricot-pavut ja pilko paprika sekä sipuli. Murskaa valkosipuli ja heitä kaikki ainekset kuumalle pannulle. Paistele oliiviöljyssä muutama minuutti, mausta suolalla ja pippurilla.

Paistettu siika
200 g siikafile
merisuolaa
mustapippuria
sitruunalohkoja tarjoiluun
ruohosipulia tarjoiluun

Poista fileestä ruodot. Huuhtele file kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin. Hiero pintaan suolaa ja mustapippuria. Kuumenna valurautapannu kuumaksi ja paista fileetä nahkapuoli alaspäin reilussa voissa pari minuuttia. Käännä ja paista vielä minuutin verran. Nosta lautaselle ja tarjoile ruohosipulisilpun ja sitruunalohkon kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti