18. helmikuuta 2014

Paneroitu kuningaskampela ruusukaalipaistoksen kera

Piirtäkää rasti seinään, ruusukaali-asennevammani on nimittäin tiessään! O oli jossain ohjelmassa taannoin nähnyt Jamie Oliverin tekevän ruusukaalista hyvänoloisen paistoksen ja saanut päähänsä, että sitä olisi kokeiltava molempien karsaasta ruusukaaliin suhtautumisesta huolimatta. Onneksi, sillä paistos tuoksui yllättäen mahtavalta ja maku oli niin mainio, että söimme pannun tyhjäksi viimeistä ruusukaalinpalasta myöten.

Jamie Oliverin ruusukaalipaistos
300 g ruusukaaleja
loraus oliiviöljyä
50 g voita
4 siivua pancettaa (0,5 cm siivuina)
0,5 ruukkua salvian lehtiä
merisuolaa
mustapippuria
2 rkl Worcestershire-kastiketta
2 valkosipulinkynttä

Puhdista ruusukaalit ja aja ne yleiskoneessa tai tehosekoittimessa raasterouheeksi. Siirrä rouhe kylmään veteen odottamaan.

Pilko pancetta sentinlevuisiksi viipaleiksi. Lisää paistinpannulle öljy ja voi, lämmitä keskilämmölle ja lisää joukkoon pancetta, salvianlehdet,  sekä pari rouhaisua suolaa ja pippuria. Paistele seosta kymmenisen minuuttia.

Kaada ruusukaalirouheesta enin vesi pois, lisää rouhe pannulle ja lisää lämpöä. Hauduta kaaleja kannen alla kymmenisen minuuttia ja lisää tarvittaessa hieman vettä, jos seos alkaa kuivua liikaa. Lisää joukkoon Worcestershire-kastike ja ota pannu levyltä. Silppua lopuksi valkosipulinkynnet ja lisää paistoksen joukkoon. Tarjoile.

Paneroitu kuningaskampela
450 g kuningaskampelafileitä
2 kananmuna
3 rkl puolikarkeita spelttijauhoja
3 rkl tattarirouhetta
merisuolaa
mustapippuria
paprikajauhetta

paistamiseen voita ja oliiviöljyä
tarjoiluun sitruunalohkoja

Riko kananmunat lautaselle ja sekoita niiden rakenne rikki haarukalla. Sekoita toisella lautasella keskenään  spelttijauho, tattarijauhe, suola, pippuri ja paprika.

Lisää valurautapannulle reilusti voita ja loraus öljyä ja kuumenna. Kuivaa kalafileet. Pyörittele fileet ensin kauttaaltaan kananmunassa ja sitten jauhoseoksessa ja lisää pannulle paistumaan. Kun fieet ovat kauniin ruskeita, käännä ne ja paista vielä toiselta puolelta. Tarjoile sitruunalohkojen ja ruusukaalipaistoksen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti