27. helmikuuta 2014

Perinteinen hernekeitto

Hernekeitto on parhaimmillaan loistava ruoka. Takaan, että tämä resepti todistaa viimeistään asian. Toimii laskiaisena varmasti loistavasti, itse emme malttaneet odotella sinne asti, vaan teimme tämän herkun jo tammikuussa. Laadukkaat raaka-aineet ja tuoreet yrtit kruunaavat tämän aterian! Resepti on muunnelma tästä.

Hernekeitto (neljälle)
noin 1,5 kg sian luullista savupotkaa
500 g kuivattuja vihreitä herneitä
noin 3 l vettä
1 sipuli
3 neilikkaa
tuoretta meiramia
tuoretta timjamia
merisuolaa

Tarjoiluun
sipulisilppua
vahvaa sinappia

Liota herneitä reilussa vedessä yön yli. Kaada herneet liotusvesineen kattilaan ja keitä muutama minuutti. Nosta kattilaan kokonainen sianpotka. Työnnä neilikat kokonaiseen kuorittuun sipuliin kiinni ja lisää joukkoon. Kiehauta keitto vielä kertaalleen. Vähennä lämpöä ja keittele hiljalleen tunti. Lisää tämän jälkeen joukkoon meiramia, timjamia ja suolaa tarpeen mukaan. Keittele vielä hiljakseen puolisen tuntia tai niin kauan kunnes liha on mureaa.

Nosta savupotka ja sipuli pois keiton seasta. Poimi keitosta esim. reikäkauhalla irronneet herneen kuoret, mikäli niitä keitossa vielä on. Pilko sianpotkasta paloja ja tarjoa keitto potkasiivujen, sipulisilpun sekä sinapin kera.

The savupotka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti