Polpi piccoli
400 g tuoreita babymustekaloja
4 isoa tomaattia
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
iso loraus valkoviiniä
3 rkl persiljasilppua
3 rkl basilikanlehtiä
merisuolaa
mustapippuria
Perkaa mustekalat, mikäli et ostanut valmiiksi perattuna. Viipaloi valkosipulit ja chili, kuullota ne reilussa öljyssä. Heitä sekaan mustekalat ja sekoittele. Lorauta joukkoon kunnon loraus valkoviiniä. Lisää joukkoon suola ja paistele kuumalla pannulla niin kauan kunnes viini on redusoitunut lähes kokonaan. Lisää joukkoon pilkotut tuoreet tomaatit, sekoita, laita kansi päälle ja sammuta liesi. Silppua persilja ja revi basilikat, heitä soosin joukkoon. Lorauta sekaan vielä oliiviöljyä, sekoita ja nosta lautasille. Tarjoile paahdetun ciabattan kera.
Alla originaaliresepti youtubesta.
Tarjoiluun
ciabatta-leipää
1 valkosipulinkynsi
Viipaloi ciabatta ja paahda kuuumassa uunissa (grillivastuksilla). Ota uunista kun viipaleet ovat raipeita ja hiero valkosipulia pintaan.
Locatellin kirja "Made in Italy" on mukavaa luettavaa ja pullollaan hyviä reseptejä. Kannattaa hankkia jos tulee jossain vastaan.
VastaaPoistaKiitos vinkistä, täytyypä pitää silmät auki keittokirjaosastoilla! :)
Poista