Ohje on ehkä hieman suuntaa-antava, sillä keitto tuli tehtyä jo aikapäivää sitten, mutta tarkka valmistusohje unohtui kirjoittaa ylös, ainesosat ja määrät ovat sentään oikein.
Lihakeitto
noin 4d lihalientä ja liemessä keitetyt härän hännät (ohje alla)
vettä
1 kg naudan rintaa (luomu Hereford)
2 porkkanaa
pieni lanttu
puolikas palsternakka
1 purjo
4 perunaa
1 sellerinvarsi
tuoretta persiljaa
suolaa tarvittaessa
mustapippuria
Valmista ensin liemi hyvissä ajoin (ks. alla). Poista naudan rinnasta turhat kalvot ja muut roippeet. Laita rintaliha isoon kattilaan ja kaada lihaliemi ja tarvittaessa vettä päälle niin, että liha juuri peittyy. Kiehauta ja kuori vaahto pinnalta. Lisää joukkoon suolaa ja pippuria sekä pilkotut porkkana, lanttu ja palsternakka. Keitä rintaliha lähes kypsäksi, nosta leikkuulaudalle ja pilko sopiviin paloihin. Lisää liemen sekaan paahdetut ja keitetyt härän häntien lihat, juuri pilkottu rintaliha, pilkotut perunat, purjo ja sellerinvarsi. Keitä niin kauan, kunnes kaikki ainekset ovat kypsiä ja lihat mureita. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Nosta lautaselle, silppua tuoretta persiljaa päälle ja syö.
Lihaliemi
1 kg härän häntiä
2 porkkanaa
1 keltasipuli
1 punasipuli
pala palsternakkaa
4 laakerin lehteä
4 katajanmarjaa
6 maustepippuria
merisuolaa
Laita härän hännät ja pilkotut kasvikset kuorineen vähintään 250-asteiseen uuniin ja paahda lähes mustiksi asti.
Valuta härän hännistä ylimääräinen rasva pois. Murskaa katajanmarjat kevyesti. Lisää kaikki ainekset suureen kattilaan ja kaada kylmää vettä päälle niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Redusoi liemi eli keitä se noin puoleen ja siivilöi liemi. Ota härän hännistä lihat talteen keittoa varten.
Lisää vähän suolaa, jotta liemi saa hyvän maun. Käytä keitoissa ja liemissä.
Lisää vähän suolaa, jotta liemi saa hyvän maun. Käytä keitoissa ja liemissä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti