8. helmikuuta 2014

Suklaa-juustokakku-browniet

Nyt löytyi ehkä maailman paras suklaaherkkuresepti! Tutkailimme taannoin uusia blogituttavuuksia seurattavaksi, ja Suklaapandan keittiössä -blogin leipomusten kohdalla olin heti myyty. Ensimmäisenä kokeiluun pääsivät suklaa-juustokakku-päällysteiset browniet. Tällaista leipominen on parhaimmillaan; browniet olivat helppoja valmistaa, ja se maku, se maku [lisää tähän joukko suussasulavan suklaisia superlatiiveja]!

Suklaa-juustokakku-browniet (20cm neliövuokaan)
Taikina:
110 g voita
50 g tummaa 70 % suklaata
2 rkl kaakaojauhetta
2,3 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
rouhaisu merisuolaa

Tuorejuustopäällinen:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,75 dl sokeria
1 kananmuna
0,5 tl vaniljasokeria
1,5 rkl kaakaojauhetta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka huolella.

Sulata voi kattilassa, ota liedeltä ja pilko joukkoon suklaa. Sekoita, kunnes suklaapalat ovat sulaneet, lisää sitten kaakaojauhe ja sekoittele tasaiseksi.

Vatkaa käsin vispilällä sokeri, vaniljasokeri ja kananmunat tasaiseksi massaksi. Jatka sekoittamista ja kaada joukkoon suklaasula ohuena nauhana. Rouhaise joukkoon ripaus suolaa ja lisää taikinaan jauhot vähän kerrallaan. Kaada taikina kakkuvuokaan.

Vatkaa sokeri, vaniljasokeri, tuorejuusto ja kananmuna sähkövatkaimella parin minuutin ajan tasaiseksi massaksi. Lusikoi seoksesta kolmannes brownietaikinan päälle kakkuvuokaan. Lisää loppuosaan kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi seos sitten kakkuvuokaan päällimmäiseksi kerrokseksi.

Piirrä lusikanvarrella seoksien läpi marmorointikuvio niin, että kerrokset sekoittuvat. Paista uunin keskitasolla 40 minuutin ajan.

Jäähdytä kakku jääkaappikylmäksi, irrota varovasti vuoasta ja leikkaa brownieiksi. Herkku on parhaimmillaan levättyään kylmässä vuorokauden verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti