21. helmikuuta 2014

Tiikerirapu-nuudeliwok

Tämä eräänlainen pad thai -muunnelma syntyi improvisoituna, mutta siitä huolimatta - tai sen vuoksi - varsin maukkain lopputuloksin.

Tiikerirapu-nuudeliwok
3 laattaa ohuita riisinuudeleita/vermisellejä
4 rkl mustaa seesamiöljyä
2 kananmunaa
2 valkosipulinkynttä
1 keltasipuli
3 tl tamarind-tahnaa
4 tl osterikastiketta
3 tl kalakastiketta
2 tl kookospalmusokeria
150 g tiikeriravun pyrstöjä
100 g mung-pavu nituja
3 kevätsipulia

Tarjoiluun:
tuoretta korianteria
limetinlohkoja

Peitä vermisellit kylmällä vedellä ja anna niiden notkistua vähintään parisenkymmentä minuuttia. Irtonaisen lopputuloksen takaamiseksi on tärkeää, ettei kuivia vermisellejä keitä, vaan liottaa ne kylmässä vedessä notkeiksi ennen wokkausta.

Riko kananmunien rakenne ja paista wokkipannulla ohueksi munakkaaksi seesamiöljyssä. Siirrä isolle lautaselle ja pilko kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne 2 rkl seesamiöljyssä wokkipannulla. Siirrä nekin lautaselle odottamaan.

Sekoita osterikastike, kalakastike, tamarind-tahna ja sokeri keskenään kastikkeeksi.

Lisää wokkipannulle 1 rkl seesamiöljyä, 1/3 marinadista ja paista ravunpyrstöjä muutaman minuutin ajan seoksessa, kunnes ravut punertuvat ja saavat hieman paistopintaa. Siirrä myös ravut syrjään lautaselle.

Valuta nuudelit, lisää wokkipannulle 1rkl seesamiöljyä, loput maustekastikkeesta ja kuumenna nuudelit. Lisää joukkoon idut ja lautaselle siirtämäsi munakaskuutiot, sipulit ja ravunpyrstöt. Anna paistua koko ajan sekoitellen vielä pari minuuttia. Pilko lopuksi kevätsipuli reiluiksi paloiksi ja sekoita wokin joukkoon. Tarjoa annokset limetinlohkojen ja korianterin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti