Gurkha -currykastike lienee jokin nepalilaisen keittiön peruskastikkeista ja sitä käytettäneen monessa ruuassa. Meillä tätä käytetttiin ensimmäisen kerran lammascurryn tekoon. Ohje napattiin alun perin täältä.
Gurkha Curry
250 g sipulia
100 g tomaattia
1 rkl garam masalaa
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl chilijauhetta
0,5 dl auringonkukkaöljyä
1 pieni kanelitanko
2 vihreää kardemumman kotaa
0,5 rkl inkiväärimurskaa
0,5 rkl valkosipulimurskaa
1 laakerinlehti
0,5 rkl tomaattipyreetä
Himalajan vuorisuolaa
Pilko sipulit ja tomaatit. Sekoita keskenään garam masala, kurkuma ja chilijauhe, lisää joukkoon tilkka vettä ja tee aineksista löysähkö tahna.
Kuumenna öljy paistinpannulla, paista kanelia ja kardemummaa hetki ja lisää tämän jälkeen joukkoon pilkottu sipuli. Paistele, kunnes sipuleissa on kullanruskea väri. Lisää joukkoon tässä vaiheessa inkivääri- ja valkosipulitahnat, paistele pari minuuttia koko ajan sekoittaen.
Lisää joukkoon aiemmin tekemäsi maustetahna ja laakerinlehti. Paista pari sekuntia, lisää pilkotut tomaatit ja tomaattipyree. Hauduta soossia noin 40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti