1. maaliskuuta 2014

Kaurakeksit

Rapean sitkeät kaurakeksit, nuo lapsuuden klassikkoherkut! Taisi olla mokkapalojen ohella ensimmäisiä reseptejä, joita ala-asteen juuri aloittaneena tietokoneella innoissani naputtelin ja reseptikansiooni printtasin. Tyylikkäällä hopeanhohtoisella kontaktimuovilla päällystetty reseptimappi on tallesssa jossain varaston uumenissa, joten tällä kertaa nappasin tutun kuuloisen perusohjeen täältä. Samalla tuli testattua, että kaurakeksit toimivat mainiosti myös ilman keltuaisia.

Kaurakeksit
100 g voita
2 dl sokeria
4 kananmunan valkuaista (tai 2 kananmunaa)
4 dl isoja täysjyväkaurahiutaleita
2 rkl erikoisvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sulata voi ja sokeri tasaiseksi massaksi kattilassa. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kananmunien valkuaiset ja kuivat aineet. Lisää lopuksi joukkoon hieman jäähtynyt voi-sokeriseos.

Lusikoi taikinasta leivinpaperille uunipellille ruokausikallisen kokoisia taikinanokareita  3 x 3 riveihin, jotta keksit mahtuvat leviämään unissa.

Paista keksejä uunin keskitasolla viitisen minuuttia, kuunnes keksit ovat reunoistaan rapean kullanruskeita. Jäähdytä keksit tasaisella alustalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti