13. maaliskuuta 2014

Kuohkea suklaakakku

Kun resepti sisältää neljä kananmunan valkuaista, voi arvata, että meillä on taas tehty jäätelöä... Tämä nopeasti valmistuva, erittäin kuohkea ja pehmeä kakku toimii yhtä lailla sekä kakkupohjana että sellaisenaan tarjoiltuna.

Peruskokoiseen irtopohjavuokaan tehtynä taikinan määrä kannattaa tuplata.

Kuohkea suklaakakku (pieneen irtopohjavuokaan)
2 rkl kaakaojauhetta
0,75 dl erikoisvehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
50 g voita
ripaus merisuolaa
4 kananmunan valkuaista
1,5 dl sokeria
tomusokeria koristeluun

Voitele irtopohjavuoka huolellisesti ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Nostele nuolijalla jauhoseos varovasti valkuaisvaahdon joukkoon. Kaada sekaan jäähtynyt voi ja nostele varovasti tasaiseksi massaksi.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 20 minuuttia tai kunnes kakkua ei tartu kokeilutikkuun. Jäähdytä, irrota irtopohjavuoasta, kumoa kakku ja koristele tomusokerilla. Tarjoa kakku jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti