27. maaliskuuta 2014

Porsaan grillikylki upouudessa kaasugrillissä

Meillä on vihdoinkin Ihan Oikea Kaasugrilli! Kantakaupungin taaksejättäminen tuntuu aina vain paremmalta ratkaisulta - ja pääseehän sinne aina helposti käymään junalla parissakymmenessä minuutissa.

Viikkojen ahkeran vertailun jälkeen päädyimme siis ostamaan Bauhausista takapihallemme Broil King -merkkisen Signet 90 -kaasugrillin, jossa on kolme poltinta, sivukeitin sekä grillin takaosassa erillinen varraspoltin sähköllä pyörivää grillivarrasta varten. Olemme nyt intoa täynnä grillailleet lähes päivittäin parin viikon ajan, ja testailun perusteella valinta osui oikeaan. Grilli tuntuu laadukkaalta, tehokkaalta ja käyttötavoiltaan monipuoliselta.

Ihan ensimmäisenä kokeilimme tehdä perinteistä porsaan grillikylkeä Hans Välimäen vinkkeihin nojaten. Mureaksi keitetty liha viimeistellään paahtamalla grillissä ja sivelemällä pintaan barbequekastiketta. Soosina käytimme tällä kertaa valmistuotetta, sillä Tampereen ChiliFestien tuliaisista oli vielä jäljellä pullollinen Poppamiehen Bourbon BBQ omena-chipotle -kastiketta. Lisukkeidekin suhteen pysyimme klassisella linjalla ja teimme takuuvarmasti toimivia perunanyyttejä sekä sitruunaista vihreää parsaa.

Porsaan grillikylki
800 g porsaan luutonta kylkeä
1 porkkana
1 keltasipuli
1 sellerinvarsi
2 valkosipulinkynttä
1 rkl kokonaisia mustapippureita
merisuolaa
vettä
bbq-kastiketta (esim. Poppamies Bourbon BBQ omena-chipotle)

Pilko porkkana, sipuli ja selleri isoiksi paloiksi ja puolit valkosipulinkynnet. Lisää kasvikset porsaankyljen kanssa kattilaan ja peitä vedellä. Lisää joukkoon pippurit j rouhi mukaan reilusti suolaa. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä kolme tuntia. Nosta liha lautaselle, anna sen jäähtyä hetki ja kuivaa sitten talouspaperilla. Siivilöi myös lihaliemi ja jäähdytä muuta käyttöä varten (liemen voi myös pakastaa).

Paista lihaa kuumassa grillissä niin, että se paahtuu kunnolla. Vähennä lämpöä pienelle ja sivele kylki bbq-kastikkeella. Käännä liha, paista hetki ja sivele myös toinen puoli kastikkeella. Käännä kyki vielä kerran ja paista, kunnes kastike on tahmaantunut ja tummunut, muttei palanut lihan pintaan. Anna lihan vetäytyä hetken foliossa ennen tarjoilua.

Peruna-sipulinyytit
2 isoa jauhoista perunaa (esim. Van Gogh)
1 keltasipuli
4 rkl voita
vuorisuolaa
mustapippuria

Pese perunat huolella ja leikkaa kuorineen isoiksi kuutioiksi. Leikkaa sipuli kahdeksaan osaan. Asettele kuutiot puoliksi kahden folionpalan päälle, lisää joukkoon voinokareet ja rouhi päälle suolaa ja pippuria. Taittele nyytit kiinni tiiviiksi paketeiksi ja paista grillissä ylätasolla 40 minuutin ajan.

Grillattu vihreä parsa
vihreitä parsoja
oliiviöljyä
vuorisuolaa
mustapippuria
sitruunalohko

Leikkaa parsoista puumaiset kantaosat irti ja kuori parsojen varsista alin kolmannes. Pyörittele oliiviöljyssä ja grillaa kuumalla ritilällä muutaman minuutin ajan parsoja välillä käännellen. Parsojen saatua kauniin grillipinnan vähennä lämpöä ja jos tarpeen, anna parsojen vielä pehmetä hetki miedolla lämmöllä. Nosta parsat tarjoiluastiaan, rouhi päälle suolaa ja pippuria ja purista joukkoon sitruunamehua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti