Tässä vähän monivaiheisempi perusjauhelihakastike pastalle. Soosin maku syvenee uudelleen lämmitettäessä, joten tätä kannattaa tehdä kerralla enemmän.
Tomaattinen jauhelihakastike
1 sellerinvarsi
1 keltasipuli
2 pientä porkkanaa
3 valkosipulinkynttä
kymmenisen oksaa timjamia
1 dl kuivaa valkoviiniä
800 g tomaattimurskaa
400 g rotukarjan jauhelihaa
200 g ruskeita herkkusieniä
1 pieni kesäkurpitsa
1,5 rkl tummaa soijakastiketta
ripaus chilijauhetta (esim. rocoto turbo pube)
oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria
parmesania
Pilko selleri, sipuli, porkkanat ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi. Kuullota vihanneskuutioita kasarissa kymmenisen minuuttia oliiviöljyssä. Pilko samalla herkkusienet ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi ja sido timjaminoksista langalla kimppu. Lisää kasariin timjamikimppu (jätä pari oksaa tarjoiluun), valkoviini ja tomaattimurska.
Ruskista jauheliha paistinpannulla ja lisää kasariin. Ruskista sitten herkkusienet, lisää kastikkeen joukkoon ja tee viimeiseksi samoin kesäkurpitsakuutioille. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä kannen alla viitisentoista minuuttia -keitä tässä välissä pasta al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan - ja rouhi sitten joukkoon maun mukaan suolaa ja pippuria. Poista timjamikimppu kastikkeesta ennen tarjoilua ja silvi annosten päälle tuoreita timjaminlehtiä ja raasta parmesanjuustoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti