9. maaliskuuta 2014

Uunisiikaa aasialaisittain

Kalaruokia tulee tehtyä valitettavan harvoin. Tämä ohje löytyi onneksi pelastamaan tilanteen! Resepti on kirjasta "Sieltä missä pippuri kasvaa. Löytöretkiä uussuomalaiseen keittiöön." Kirjan mukaan tämä resepti on peräisin Hoa-saarelta, Vietnamista. Hyväähän tämä oli, täytyy tehdä toistekin!

Uunisiika
noin 600 g kokonainen siika
7 cm inkivääriä
merisuolaa
mustapippuria
5 kevätsipulia
1 punainen chili
ruukku korianteria
2 rkl vaaleaa soijakastiketta
3 rkl auringonkukkaöljyä

Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Perkaa ja suomusta siika. Huuhtele kala hyvin kylmällä vedellä. Tee molempiin kylkiin muutama viilto ja hiero viiltoihin suolaa, pippuria ja raastettua inkivääriä. Mausta samoin myös kalan sisus. Asettele folio uunivuokaan, jonka päälle kaksi leivinpaperiarkkia. Levittele leivinpaperin päälle inkivääriraastetta kalankokoiselle alueelle. Asettele kala leivinpaperin päälle ja kiedo tiukkaan pakettiin. Laita paketti uuniin ja paista reilu puoli tuntia.

Ota kala uunista. Pilko kevätsipuli, chili ja korianteri reiluiksi paloiksi ja kuullota hetki pannulla. Kuumenna öljy ja soija pannussa. Avaa kala paketista, laita tarjoiluastiaan ja nostele kalan päälle äsken kuullotetut sipulit, chili ja korianteri. Lorauta kalan päälle vielä öljy-soija -seos ja nautiskele.

Paistettu riisi
2 dl jasminriisiä
4 dl vettä
reilu ripaus suolaa
1 porkkana
1 sellerin varsi
1 vihreä chili
5 kevätsipulia
200 g säilykeherneitä
2 kananmunaa
loraus mustaa seesamiöljyä
loraus vaaleaa soijakastiketta
loraus riisiviinietikkaa

Keitä riisi ohjeen mukaan. Laita wokkipannu kuumenemaan ja lorauta seesamiöljyä. Pilko sipulit, selleri, chili ja porkkana viipaleiksi. Heitä pilkotut ainekset pannuun, mutta säästä kevätsipulien vihreät osat myöhemmäksi. Paistele hetki ja lisää joukkoon riisit. Paista kananmunista toisessa pannussa kiinteä kokkeli, ja pilko se wokin joukkoon. Kippaa lopuksi sekaan vielä herneet. Mausta soijalla ja riisiviinietikalla. Sekoita viimeisenä joukkoon kevätsipulin silputut vihreät osat ja tarjoile heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti