Vuosia sitten tekemästäni Etelä-Amerikan kierroksesta jäi käteen (ehkä kolme tuhatta edelleen järjestämätöntä valokuvaa ja) monia herkullisia makumuistoja. Argentiinalainen, grillatun lihan kanssa tarjottava chimichurri on ehdottomasti yksi suosikeistani. Tällä kertaa teimme soosin Maku.fi:stä löytyneellä ohjeella ja tarjosimme sen grillivartaassa pyörineen, supermehukkaan picanhan kera.
Chimichurri
4 valkosipulinkynttä
1 dl tuoretta lehtipersiljaa silputtuna
1 dl tuoretta korianteria silputtuna
1 punainen chili
2 dl oliiviöljyä
1 dl punaista condimentoa
1,5 tl myllysuolaa
1 tl savupaprikajauhetta
Murskaa valkosipulinkynnet, silppua yrtit ja hienonna chili. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna makujen tasaantua viileässä vähintään puolen tunnin ajan ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti