16. huhtikuuta 2014

Grillattu lampaankare libanonilaisittain

Bongasimme Etiketti-lehden 1/2014 numerosta kivankuuloisen libanonilaisittain kuivamarinadilla maustetun lampaankaren ohjeen. Helppo marinointi, nopea grillaus ja mehevät lampaankyljykset olivat valmiita nautittavaksi!

Grillattu lampaankare libanonilaisittain (kahdelle)
8 luun lampaan kare
kuivamarinadi (ks. alla)
oliiviöljyä

Pyyhi kyljysrivi kuivaksi paperilla ja hiero kuivamarinadi lihan pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä tunnin ajan.

Sudi kareen pinta öljyllä ja grillaa lihaa, kunnes sen sisälämpötila on 55 astetta. Kääri kare folioon ja anna sen vetäytyä vartin verran. Leikkaa kare kyljyksiksi niin, että lihaa jää paksu kerros joka toisen luun ympärille ja joka toinen otetaan irti. Tarjoile kyljykset salaattipedillä.

Kuivamarinadi
1 valkosipulinkynsi
1 rkl jeeraa
2 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua kanelia
0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
1 tl savustettua merisuolaa
0,5 tl mustapippuria myllystä

Hienonna valkosipuli, sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti