24. huhtikuuta 2014

Moqueca eli brasilialainen kalamuhennos

Tähän annokseen päädyttiin, kun törmäsimme muistaakseni Hesarissa artikkeliin, jonka mukaan brasilialainen ruoka on tällä hetkellä trendikästä. Päätimme siis testata jotain "trendiruokaa". Heti ei tullut mieleen kovinkaan montaa originaalia brasilialaista ruokaa, joten turvauduimme Googlen apuun. Vastaan tuli moqueca, joka näytti ja kuulosti herkulliselta. Tämä päätyi testiin ja lopputulos oli toden totta erittäin hyvä.

Moqueca eli brasilialainen kalamuhennos
460 g turskan seläkettä
3 valkosipulin kynttä
noin 5 rkl limetin mehua
500 g (6 kpl) tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
1 iso keltasipuli
3 kevätsipulia
1 punainen paprika
1 rkl paprikajauhetta
ripaus keskivahvaa chilijauhetta
ruukku korianteria
400 g (1 tlk) kookosmaitoa

Pilko ruodoton kala reiluiksi kuutioiksi ja kippaa kulhoon. Purista perään limemehut ja sekoita joukkoon myös murskatut valkosipulit. Limeä saa olla niin paljon, että kalanpalat peittyvät kevyesti. Rouhi perään reippaasti suolaa ja mustapippuria. Sekoita hyvin ja siirrä jääkaappiin.

Pilko sipuli, paprika ja tomaatit kuutioiksi. Silppua kevätsipuli valmiiksi. Ota suurehko kannellinen pannu ja lorauta pohjalle oliiviöljyä ja kuumenna. Kuullota ensin sipulikuutioita pannussa muutaman minuutin ajan. Lisää tämän jälkeen joukkoon pilkottu paprika, paprikajauhe sekä reilu ripaus chilijauhetta. Suolaa ja pippuroi. Kuullottele kunnes paprika alkaa pehmetä ja sotke joukkoon tomaattikuutiot sekä silputtu kevätsipuli. Hauduttele viitisen minuuttia ilman kantta. Silppua joukkoon korianteri.

Nosta tämän jälkeen pannusta noin puolet aineksista syrjään. Tasoittele pannuun jääneet vihannekset tasaiseksi pannun pohjalle. Nostele ensin maustetut kalanpalat jääkaapista vihannesten päälle ja nostele sitten kalojen päälle äsken syrjään nostetut vihannekset tasaiseksi "katoksi". Kaada päälle kookosmaito ja hauduta soppaa kannen alla noin 15 minuuttia. Annostele lautasille ja koristele korianterilla sekä lisää tarvittaessa päälle hieman limemehua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti