17. huhtikuuta 2014

Perinteiset porsaankyljykset

Tämäkin kasariherkku on jäänyt arkistojen kätköön pitkäksi aikaa. Viimeksi possun kyljyksiä on tullut syötyä varmaan joskus 90-luvun alkupuolella, joten oli korkea aika tehdä näitä ihan itse... Muuten onnistui hyvin, mutta hieman pidempi kypsennysaika olisi varmasti vielä mureuttanut lihoja lisää. Lisukkeeksi rehellisiä pottuja uunissa. Reseptiin katsottiin apuja tästä.

Perinteiset porsaankyljykset
2 isoa silavakyljystä
suolaa
mustapippuria
vehnäjauhoja
2 kananmunaa
ruiskorppujauhoja
ruohosipulia
sitruunaa

Nuiji kyljykset nyrkillä ja leikkaa rasvaan viillot, jotta kyljykset eivät käpristy paistaessa. Hiero lihojen pintaan reippaasti sitruunaa.

Mausta jauhot ja vatkaa munat kevyesti. Pyörittele kyljykset ensin vehnäjauhoissa, kasta kananmunaan ja pyörittele lopuksi korppujauhoissa.

Paista kyljykset reilussa voissa ja hauduta kannen alla kypsäksi. Tarjoa uunissa paistettujen perunoiden ja ruohosipulin sekä sitruunaviipaleiden kera.

Uunissa paistetut perunaviipaleet
2 isoa perunaa
5 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1,25 dl lihalientä

Viipaloi perunat kuorineen uuninkestävään vuokaan. lorauttele päälle oliiviöljyä. Lisää joukkoon silputtu valkosipuli ja lihaliemi. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20-30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti