5. huhtikuuta 2014

Piimä-yrttimarinoitu karitsasaslik

Ville Haapasalon tähdittämässä Sapuskaa, harashoo! -ohjelmassa karitsavartaat marinoitiin piimämarinadissa, ja sitähän oli tietenkin pakko kokeilla. Myös reippaasti tuoreita yrttejä sisältävä marinadi jätti lihan lopulta yllättävänkin miedoksi, mutta lopputulos oli kuitenkin ihan hyvänmakuinen.

Karitsasaslikien kaveriksi teimme luottoreseptillämme kasvisvartaita, jotka toimivat jälleen mainiosti.

Piimä-yrttimarinoidut karitsavartaat
300 g karitsan paahtopaistia
1 sitruunalohkon mehu
1 keltasipuli
kourallinen tuoretta persiljaa
kourallinen varsisellerin lehtiä
1 rkl tuoretta korianteria
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua tilliä
0,5 tl paprikajauhetta
hyppysellinen chilijauhetta
vuorisuolaa
mustapippuria
n. 5 dl piimää

Siisti paistipalat ja leikkaa isohkoiksi kuutioiksi. Purista lihanpalojen joukkoon sitruunamehu, pilko sipuli ja murskaa valkosipuli mukaan. Silppua yrtit ja lisää lihan joukkoon yhdessä kuivamausteiden kanssa. Sekoita ja anna maustua kymmenisen minuuttia. Kaada joukkoon piimää, kunnes lihat peittyvät, sekoita ja jätä marinoitumaan vähintään kuudeksi tunniksi.

Kokoa lihakimpaleista ja sipuleista vartaat ja pyyhi ylimääräinen marinadi vartaiden pinnasta. Grillaa keskilämmöllä kymmenisen minuuttia niin, että liha saa kauniin ruskistetun pinnan, mutta jää sisältä punertavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti