1. huhtikuuta 2014

Pulla uunista ja kinuski-puolukkapuustit

Laskettu aika tuli ja meni, mutta tulevalla jälkikasvullamme ei näy vielä kiirettä pitelevän. Vierasvarapullat sen sijaan odottavat jo pakastimessa valmiina, ja niistä tulikin aivan mielettömän hyviä. Sitten vain jatketaan kärsimättöminä odottelua ja toivotaan, että pakastimessa on vielä jotain jäljellä, kun tuo uusi tulokas päättää saapua.

Puolukka-kinuskipuustit (24 kpl)
1 annos pullatakinaa
1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
4,5 dl puolukoita
24 kpl isoja amerikanmuffinivuokia
raesokeria

Aloita keittämällä kondensoidusta maidosta kinuskia. Irrota purkista etiketti ja vuoraa tölkki huolella foliopaperilla (näin estät etikettiliiman tarttumisen kattilan reunoille). Laita purkki vedellä peitettynä kattilaan ja keitä kolme tuntia kevyesti poreilevalla lämmöllä. Jäähdytä tölkkiä hieman ennen avausta, mutta käytä kinuski kuitenkin kuumana, jolloin se levittyy parhaiten. Taikinan teko kannattaa siis aloittaa, kun maito on kiehunut parin tunnin ajan.

Vaivaa hyvin kohonneesta taikinasta ilmat pois ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi (jos pöytäpinta-ala ei riitä, tee useammassa osassa). Levitä kinuski nuolijalla tasaiseksi levyn pinnalle ja ripottele päälle puolukat. Kierrä taikina pitkältä sivultaan tiiviiksi rullaksi ja leikkaa rulla 24 yhtäsuureen osaan. Asettele pullat leikkuupinta ylöspäin muffinivuokiin ja anna kohota rauhassa (huom. jäiset pakastepuolukat pidentävät kohoamisaikaa). Ripottele kohonneiden pullien pinnalle raesokeria.

Paista puolukka-kinuskipullia kiertoilmauunissa 160 asteessa 17 minuutin ajan, tai kunnes pullat vaikuttavat kypsiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti