19. huhtikuuta 2014

Sitruunainen mämmijäätelö

Tässä samettinen herkku vähän tuhdimman jälkiruuan ystävien pääsiäispöytään. Mämmi ja jäätelön perusaineosat kerma, maito ja sokeri kuuluvat perinteisesti yhteen, joten miksei mämmistä voisi tehdä jäätelöä? Idean sitruunan lisäämiseen saimme Hesarista.

Sitruunainen mämmijäätelö
4 kananmunan keltuaista
125 g valkoista sokeria
1 tl sitruunamehua
0,5 tl raastettua sitruunankuorta
2 dl kevytmaitoa
2 dl vispikermaa
170 g (85 g + 85 g) mämmiä

Sekoita 85 g mämmistä ja kaikki muut ainekset keskenään ja kaada jäätelökoneeseen. Jäähdytä, kunnes kone ei melkein enää jaksa pyörittää massaa. Lisää joukkoon loput mämmistä ja jatka massan pyöritystä pari kiepautusta, jotta saat jäätelöön mämmiraitoja. Siirrä pakasterasiaan ja jäähdytä vielä pakastimessa tunnin verran ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti