14. huhtikuuta 2014

Uglijäätelö eli rumeliinijäätelö jäätelökoneella

O toi kaupasta likaisen näköisen sitrushedelmän, jonka kovin herttainen nimi on ugli tai kotimaisittain rumeliini. Pyöräytimme sen mehusta palmusunnuntain iltana nopean jäätelön, joka oli maultaan oikein raikas. Tästä tai muusta sitrushedelmäjäätelöstä voisikin kehitellä osan ensi viikonlopun pääsiäispöydän jälkiruokaa.

Uglijäätelö eli rumeliinijäätelö jäätelökoneella
1 uglin mehu
2 dl vispikermaa
2 dl kevytmaitoa
150 g valkoista sokeria

Purista uglista sitruspuristimella mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna pyöriä, kunnes kone ei enää tahdo jaksaa pyörittää massaa. Siirrä valmis jäätelö toiseen astiaan ja pakasta vielä hetken ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti