12. huhtikuuta 2014

Viskimarinoitu possunniska vartaassa grillattuna ja bbq-pavut

Viikko sitten sunnuntaina perheeseemme syntyi maailman ihanin pieni nyytti, joka näyttää myös olevan vähintään yhtä innoissaan ruokaillessaan kuin vanhempansakin. Nyt olemme onnellisesti kotiutuneet ja ehdin jopa vilkaista, mitä tänne blogin puolelle kuuluu.

Olen myös yhdeksän kuukauden tauon jälkeen saanut vihdoin syödä kaikkea kiellettyä, ja O on onnistunut kaikesta häslingistä huolimatta hemmottelemaan minua niin ilmakuivatuilla kinkuilla, graavikalalla kuin erilaisilla medium rare -lihoillakin. Niiden kanssa on nautittu pitkästä aikaa myös pienet tilkkaset shampanjaa ja punaviiniä (ei kerrota neuvolantädille)!

Raskausajan viime metreiltä varastoon on jäänyt iso kasa reseptejä ja kuvia julkaistavaksi, joten aloitetaan suman purkaminen vaikkapa tästä mainiosti onnistuneesta, mahtavan mehevästä grilliherkusta. Suosittelemme kokeilemaan!

Viskimarinoitu porsaan kassler grillivartaassa
850 g porsaan kassleria
1 annos viskimarinadia (ks. alla)
0,5 l lihalientä
1 dl viskiä (esim. Johnnie Walker Double Black Label)

 Laita kassler muovipussiin ja kaada marinadi sekaan. Hiero tasaiseksi ja sulje muovipussi tiiviisti. Anna marinoitua viileässä vuorokauden ajan.

Pyyhi lihasta ylimääräinen marinadi ja kiinnitä grillin sähkökäyttöiseen vartaaseen. Aseta varras grilliin ja laita lihapalan kohdalle sen alle esim. foliovuoka. Kaada vuokaan viski ja lihaliemi. Kuumenna grillin takapoltin minimilämmölle ja anna vartaan pyöriä grillissä 2,5 tuntia.

Viskimarinadi
3 cm inkivääriä raastettuna
4 valkosipulinkynttä murskattuna
1 sitruunan mehu
5 rkl viskiä (esim. Johnnie Walker Double Black Label)
3 rkl tummaa soijakastiketta
2 rkl Worchesterkastiketta
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl aromikasta hunajaa (esim. Italian metsähunaja)
2 tl savupaprikajauhetta
ripaus chilijauhetta (esim. rocoto turbo pube)
vuorisuolaa
mustapippuria

Sekoita ainekset marinadiksi.

Barbeque-pavut
1,5 punasipulia
3 valkosipulinkynttä
100 g pieniä herkkusieniä
170 g kidneypapuja
170 g suuria valkoisia papuja
170 g mustia papuja
3 dl lihalientä
1 rkl bbq-kastiketta (esim. Poppamies Bourbon BBQ omena-chipotle)
0,5 rkl ruskeaa täysruokosokeria

Kuutioi punasipuli ja silpa valkosipuli. Viipaloi pekoni ja puolita herkkusienet. Kuullota sipuleita valurautapannulla hetken, lisää sitten joukkoon pekoni ja sienet ja paista, kunnes pekoni rapeutuu. Lisää joukkoon loput ainekset ja anna hautua miedolla lämmöllä parisenkymmentä minuuttia.



4 kommenttia:

  1. Suuret onnittelut perheellenne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista meiltä kaikilta kolmelta! :)

      Poista
  2. Onneksi olkoon! Olen aiemminkin ihaillut postaustahtia, mutta siis jos teillä on siellä viikon ikäinen nyytti, niin tehän ootte ihan koneita! :) Miten ihmeessä sekä ehditte tekemään noin mahtavaa ruokaa, että vielä bloggaamaan siitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Nythän sitä vasta on aikaa kokkailla kunnolla kun on äitiysloma ja mulla kuukauden isyysvapaa :) Lapsikin on niin helppo (ainakin toistaiseksi), että ei juuri muuta tee kun nukkuu ja syö :)

      Poista