5. toukokuuta 2014

Aprikoosiboston

Englannissa asuva ystäväni toi jo syksyllä kyläillessään tuliaisena Harrod'silta ruusuteetä ja aprikoosihilloa (kiitos A!), mutta hillopurkki jemmattiin muutossa niin, että löysin sen vasta nyt (loogisesti kaapin perältä kahvipapujen takaa). Samaan aikaan mieli teki bostonkakkua, joten hillolle löytyi heti maukas käyttötarkoitus.

Kakkuun käytetty pullataikinaresepti on sama, josta teimme vappuna ihania verigreippimunkkeja.

Bostonkakku aprikoosihillolla
2,5 dl kevytmaitoa
25 g hiivaa
1,5 dl valkoista sokeria
1 kananmuna
1 tl merisuolaa
1 tl jauhettua vihreää kardemummaa
1 verigreippi
8,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
75 g voita

Täyte:
3 rkl voita
340 g aprikoosihilloa

Koristelu:
raesokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murusta joukkoon hiiva. Sekoita toisessa kulhossa vispilällä muna, sokeri, suola, kardemumma ja raastettu verigreipinkuori. Kun seos muuttuu hieman vaaleammaksi ja alkaisi vaahtoutua, lisää joukkoon maito sekä pari desiä vehnäjauhoja. Sekoita taikinaa vispilällä pari minuuttia niin, että siitä tulee mahdollisimman ilmava. Vaihda väline taikinakoukulliseen sähkövatkaimeen ja lisää joukkoon loput jauhot. Vaivaa taikinaa 5-10 minuuttia hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Sulata samalla rasva ja kaada se lopuksi taikinaan. Jos taikina tuntuu liian löysältä ja tahmaiselta, lisää joukkoon vielä hieman jauhoja. Peitä taikina liinalla ja kohota vähintään puoli tuntia.

Vaivaa hyvin kohonneesta taikinasta ilmat pois ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä huoneenlämpöinen voi nuolijalla tasaiseksi levyn pinnalle ja levitä sen päälle reilu kerros aprikoosihilloa. Kierrä taikina pitkältä sivultaan tiiviiksi rullaksi ja leikkaa rulla 12 yhtäsuureen osaan.

Lado palaset leikkuupinta ylöspäin hyvin väljästi leivinpaperilla vuorattuun isoon irtopohjavuokaan niin, että paloilla on varaa levitä lähes puolet kohotessaan. Kohota vähintään tunnin ajan.

Paista bostonkakkua 160-asteisessa kiertoilmauunissa 30-40 minuutin ajan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti