28. toukokuuta 2014

Dan dan -nuudelit

Dan dan mian -nimellä kulkee maailmalla useampi nuudeliruoka. Reseptejä löytyy niin Sichuanin alueen, Taiwanin kuin Yhdysvaltojenkin tyylillä tehtynä. Tämä ilmeisesti jonkin sortin amerikankiinalainen versio löytyi vanhasta tutusta Aasialainen keittokirja -opuksestamme, teimme tosin joitain ainesosasuhteiden muutoksia.

Ohje yllätti positiivisesti - muutamalla ainesosalla annoksissa oli makua yllin kyllin. Kivaa, suht nopeasti valmistuvaa aasialaismuonaa!

Dan dan mian
Lihapaistos:
4 rkl pähkinäöljyä
1 tl chilijauhetta (esim. Homera)
2 tl sichuaninpippureita
400 g naudan jauhelihaa
3 rkl vaaleaa soijakastiketta

Kastikeliemi:
3 dl kanalientä
0,5 tl sichuaninpippureita
1 rkl mustaa kiinalaista etikkaa
1 rkl chiliöljyä
1 rkl tummaa soijakastiketta
3 rkl vaaleaa soijakastiketta
3 rkl tahinia
0,5 tl seesamiöljyä
3 kevätsipulia

Muut ainekset:
3 rkl maapähkinöitä
150 g vehnänuudeleita

Jauha sichuaninippurit morttelissa. Kuumenna öljy vokkipannulla ja lisää joukkoon pippurit ja chilijauhe. Sekoita ja lisää sitten pannulle jauheliha. Kun liha on saanut hieman väriä, kaada joukkoon soijakastike ja jatka paistamista, kunnes liha on kypsää ja nesteet haihtuneet. Siirrä lihapaistos sivuun odottamaan.

Paahda sichuaninpippureita kevyesti kuivalla, kuumalla pannulla ja rouhi ne sitten morttelissa. Viipaloi kevätsipulit ohuiksi renkaiksi. Sekoita kaikki kastikeainekset keskenään.

Paahda maapähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla ja murskaa ne karkeaksi rouheeksi.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

Kokoa annokset. Jaa kastike annoskulhojen pohjalle, asettele päälle nuudelit ja jaa niiden päälle lihapaistos. Ripottele lopuksi annosten pinnalle maapähkinärouhetta. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti