Frozen yoghurt -nimellä saa nykyään joka paikasta rasvatonta ja melko lailla mautonta valkeaa kylmää mössöä. Pidän kuitenkin täyteläisemmästä ja maukkaammasta versiosta, siis oikeasta jogurttijäätelöstä.
Ohjeen nappasimme De'Longhin mukana tulleesta reseptivihkosesta. Kuvittelin, että hyvän seoksen ainesosasuhteita saisi etsiä useamman kokeiluerän verran, mutta tästä tulikin kerralla melko lailla täydellistä.
Jogurttijäätelö
260 g turkkilaista jogurttia (esim. Lidlin litran ämpäristä)
2 dl vispikermaa
140 g valkoista sokeria
Sekoita ainekset keskenään ja kaada massa jäätelökoneeseen. Anna koneen pyöriä, kunnes se ei enää tahdo jaksaa pyörittää massaa ja kaavi jäätelö sitten pakasterasiaan. Pakasta jäätelöä ennen tarjoilua vielä tunnin verran. Tarjoile jogurttijäätelö esim. kinuskikastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti