21. toukokuuta 2014

Kalaseljanka

Kalaruokainnostus iski jälleen. Valitettavan harvoin tulee napattua kaupasta tuoretta kalaa kotiin, mutta tällä kertaa kalaseljanka vei voiton lihatiskin antimista. Kalaseljangassa riittää makua, kiitos tuoreiden raaka-aineiden, maustekurkkujen ja smetanan! Koko resepti on meinannut hautautua arkiston pohjille, mutta kiitos anopin painostuksen, vihdoin jaksoin tämänkin kirjoitella :)

Resepti taidettiin napata melko suoraan täältä.

Venäläinen kalaseljanka (4 annosta)
6 porkkanaa
200 g juuriselleriä
6 rkl oliiviöljyä
10 rkl tomaattipyreetä
2 l kalalientä
2 tl merisuolaa
ripaus mustapippuria
500 g lohifileetä
300 g turskan seläkettä
1 sitruunan mehu
4 maustekurkkua
5 tl pieniä kapriksia
muutama iso varrellinen kapris koristeluun
smetanaa lautaselle

Leikkaa juurekset tikuiksi ja hienonna sipulit.  Kuullota ne öljyssä miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää joukkoon tomaattipyree ja sekoita tasaiseksi. Lisää tämän jälkeen perään kalaliemi, mausta ja keittele kymmenisen minuuttia.

Pilko kalafileet reiluiksi kuutioiksi, lisää kattilaan ja keittele noin viisi minuuttia. Suikaloi tällä välin kurkut. Lisää keittoon lopuksi kurkut, sitruunamehu ja pienet kaprikset.

Nosta keitto lautaselle ja lisää päälle smetanaa ja koristele isoilla varrellisilla kapriksilla sekä sitruunaviipaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti