16. toukokuuta 2014

Marokkolainen lammascouscous

Päätimme tehdä päivälliseksi jonkinmoista couscousta, ja Google johdatti meidät tällä kertaa Marokkoon. Kuivamarinadi tuoksui mahtavalle, mutta valmiissa ruoassa olisi saanut olla rohkeammin makua - kannattaa siis lisätä mausteseoksen määrää reippaasti. Myös pieni hapokkuus olisi sopinut annoksiin vaikkapa sitruunan muodossa. Mutta näillä pikku parannuksilla tästä saa oivan ruokalajin - marokkolais-autenttisuuden taso on sitten ihan toinen juttu, josta meillä ei harmi kyllä ole kokemusta.

Hämäännyimme muuten jotenkin originaaliresptin 'currant'-sanasta ja päätimme sen enempää selvittämättä korvata mystiset kuivatut currantit rusinoilla. Heti syötyämme sitten tajusimme, että kyseessähän oli tietysti korintti. Sohelluksemme ei siis onneksi päässyt vaikuttamaan annoksen makuun.

Marokkolainen kuivamarinadi
1 tl jauhettua muskottipähkinää
1 tl jeeraa
1 tl jauhettua korianteria
0,5 tl jauhettua maustepippuria
0,5 tl jauhettua inkivääriä
0,25 tl jauhettua cayennepippuria
0,25 tl jauhettua kanelia

Sekoita kaikki ainekset lihan pintaan ennen paistamista hierottavaksi kuivamarinadiksi.

Marokkolainen lammascouscous
600 g karitsan paahtopaistia
1,5 rkl marokkolaista kuivamarinadia (ks. yllä. Tätä voi laittaa reilumminkin, vaikka 3 rkl.)
3 tl oliiviöljyä
1 iso keltasipuli
400 g kikherneitä
3,75 dl kanalientä
3 dl couscousta
1 dl korintteja
3/4 dl silputtua tuoretta korianteria
2 rkl kuorittuja manteleita
merisuolaa

Pilko huoneenlämpöiset karitsanpaistit parin sentin kuutioiksi ja hiero palojen pintaan kuivamarinadi.

Viipaloi sipuli ohuiksi siivuiksi. Lämmitä 2 teelusikallista öljyä pannulla ja kuullota sipulisiivut. Siirrä kuullottuneet sipulit sivuun odottamaan, lisää pannulle viimeinen teelusikallinen öljyä ja paista karitsakuutioita muutaman minuutin ajan.

Pienennä lämpöä ja lisää kattilaan sipulit, kikherneet, korintit, couscous ja kanaliemi. Hauduta kannen alla reilun viisi minuuttia, kunnes neste on imeytynyt. Silppua korianteri ja sekoita couscousin joukkoon. Rouhaise joukkoon maun mukaan suolaa.

Riko mantelit muutamaan isoon palaseen ja paahda niille kenyt rusketus kuivalla, kuumalla pannulla.

Koristele couscousannokset manteleilla ja korianterinlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti