8. toukokuuta 2014

Muttia ja munapastaa

Piti se tämä Alénin twitter-kastike nyt vihdoin kokeilla itsekin. Lopputulos oli kieltämättä hyvä, kun panosti tosissaan laadukkaisiin raaka-aineisiin ja kiireettömään valmistusprosessiin.

Tomaattikastike ("muttisoosi")
1 tlk Mutti-tomaattimurskaa (tai muuta laatumurskaa)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
0,5 dl Eleones Messinias Potamia -oliiviöljyä (tai muuta laadukasta oliiviöljyä)
0,5 tl täysruokosokeria
0,5 dl punaviiniä
2 siivua appelsiinin kuorta
2 dl vettä
tuoretta basilikaa
tuoretta timjamia
laadukasta parmesania (meillä sattui olemaan 36 kuukautta kypsytettyä)

Lisäksi laadukasta fettucine-munapastaa (esim. Marco Giacosa pasta d'autore fettucine, tehty 00-jauhoista ja sisältää 30% kananmunaa). Kun keität pastan, lisää keitinveteen 1 rkl karkeaa merisuolaa per litra vettä.

Kuullota silputtua sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä miedolla lämmöllä noin vartin verran. Lisää joukkoon tämän jälkeen sokeri sekä puolet tomaattimurskasta. Hauduttele jälleen noin vartti. Lisää tämän jälkeen joukkoon loput murskasta sekä pari desiä vettä. Hauduttele jälleen vartti, jonka jälkeen lisää joukkoon punaviini sekoittaen koko ajan.

Kun kastike alkaa olla sakeaa, mausta se reilusti suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon myös appelsiininkuoret, jotka poistetaan kastikkeesta ennen tarjoilua. Nosta tämän jälkeen kastike levyltä ja sekoita joukkoon oliiviöljy ja revityt tuoreet yrtit.

Sekoita kastike tämän jälkeen pastan joukkoon ja tarjoile välittömästi. Raasta päälle parmesania.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti