20. toukokuuta 2014

Nimiäisjuhlien passionjuustokakku

Meillä vietettiin sunnuntaina nimiäisjuhlia, joten pitihän pikkumiehelle myös kunnon kakku pyöräyttää. Jotta homma ei menisi liian helpoksi, valitsimme mauksi passionhedelmän (jota ei ole tullut kakkuihin aiemmin käytettyä) ja kasasin sitten reseptin sen ympärille melko lailla fiilispohjalta. Riskinotto onneksi kannatti ja kakku paitsi näytti ihan kivalta, myös maistui mukavan raikkaalta ja pehmeältä.

Pikku juhlakalu sai lahjaksi mm. ihania eläinteemaisia lastenastioita ja oman pienen esiliinan. Aika tuntuu kuluvan nyt niin nopeaan, että kohta päästäänkin jo kokkailemaan yhdessä!

Passionhedelmäjuustokakku (26 cm pyöreään irtopohjavuokaan)
Pohja:
180 g digestivekeksejä
80 g voita
2 rkl täysruokosokeria
150 g passionhedelmähilloa (esim. Jam It!)
1 tl viinirypäleensiemenöljyä
2 tl tomusokeria

Täyte:
6 liivatelehteä
3 limetin mehu
6 dl vispikermaa
2,25 dl valkoista sokeria
600 g maustamatonta tuorejuustoa

Kiille:
9 passionhedelmää
1 dl vettä
1 dl sokeria
3 liivatelehteä

Koristeluun:
5 ananaskirsikkaa
3 kumkvattia
sokerimassakoristeita

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat kevyesti mauttomalla viinirypäleensiemenöljyllä. Levitä reunaan sitten ohut tomusokerikerros. Näin kakun reunasta tulee kauniin sileä.

Sulata voi pehmeäksi. Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi ja lisää joukkoon voi ja sokeri. Taputtele seos ohuelti vuoan pohjalle ja ylös reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin tai pakastimeen odottamaan.

Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan, ja kun ne ovat pehmenneet, purista niistä vesi. Purista limeteistä mehu ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon liivatelehdet.

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto. Kaada seokseen ohuena nauhana samalla sekoittaen hieman jäähtynyt lime-liivateneste.

Levitä jääkaapissa kovettuneen keksipohjan päälle passionhedelmähillo niin, että pohjan reunoista 1 cm jää ilman hilloa.

Kaada sitten juustotäyte vuokaan ja tasoita pinta huolellisesti esim. nuolijalla. Siirrä kakku jääkaappiin tai pakastimeen hyytymään kiilteen valmistumisen ajaksi.

Paseeraa passionhedelmistä mehu ja lisää sekaan vesi. Kiehauta neste ja lisää joukkoon kylmässä vedessä pehmeiksi liotetut, kuiviksi puristetut liivatelehdet. Jäähdytä seosta hieman ja kaada varovasti irtopohjavuokaan juustokerroksen päälle. Siirrä kakku hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.

Irrota hyytynyt kakku varovasti vuoasta ja koristele juuri ennen tarjoilua tuoreilla hedelmillä ja sokerimassakoristeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti