22. toukokuuta 2014

Raspberry Ice Cream M&M Cookies

Överiä? Aivan varmasti. Herkullista? No todellakin! Tässä hellepäivän kruunaajassa raikas vadelmajäätelö ja tahmean makeat karkkicookiet täydentävät oivasti toisiaan.

Vadelmajäätelötäytteiset m&m-cookiet eli Raspberry Ice Cream M&M Cookies
12 m&m-keksiä
1 l vadelmajäätelöä

Lusikoi kuuden keksin alapinnalle reilusti jäätelöä ja paina sitten loput keksit näiden päälle niin, että jäätelö levittyy keksien reunoille asti. Siirrä jäätelökeksit pakastimeen kovettumaan vähintään pariksi tunniksi ennen tarjoilua.

M&M cookies (12 kpl jätti-cookieita)
170 g voita
150 g fariinisokeria
50 g valkoista sokeria
1 kananmuna
250 g erikoisvehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
0,3 tl vaniljajauhetta
0,25 tl hienoa merisuolaa
165 g (1 pss) m&m peanut -karkkeja

Lämmitä voi huoneenlämpöiseksi. Vatkaa pehmeää voita ja sokereita keskenään kulhossa muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon kananmuna ja vatkaa vielä minuutin verran. Lisää joukkoon vehnäjauhot, ruokasooda, vaniljajauhe sekä suola ja sekoita tasaiseksi. Siirrä kulho jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Muotoile taikinasta leivinaperilla vuoratuille uunipelleille palloja ja paina ne kekseiksi. Painele sitten kunkin keksin pintaan muutama m&m-karkki.

Paista cookieita 14 minuutin ajan, kunnes niiden reunat saavat hieman väriä, mutta varo paistamasta niitä yli, jotta keksien sisus pysyy sitkaana. Anna keksien jäähtyä rauhassa pellillä.

Vadelmajäätelö
250 g paseerattua vadelmasosetta (esim. Bonne Premium vadelmasose)
2 dl kevytmaitoa
2 dl vispikermaa
100 g valkoista sokeria

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada massa jäätelökoneeseen. Anna pyöriä, kunnes kone ei enää tahdo jaksaa pyörittää jäätelöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti