30. toukokuuta 2014

Snickers-cookiet eli suklaa-maapähkinäcookiet

Nimiäisjuhlissa tarjolla oli myös pieniä Snickers-henkisiä cookieita. Keksit tekivät ilmeisen hyvin kauppansa, sillä juhlien jälkeen kulhon pohjalle oli jäänyt vain nuo kolme kuvattavaksi päätynyttä yksilöä.

Snickers-cookiet eli maapähkinä-suklaacookiet
(30 kpl n. 25 g painavia keksiä, 2 pellillistä)
170 g voita
150 g fariinisokeria
50 g valkoista sokeria
1 kananmuna
250 g erikoisvehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
0,3 tl vaniljajauhetta
0,25 tl hienoa merisuolaa
130 g tummaa suklaata
50 g suolattuja maapähkinöitä

Lämmitä voi huoneenlämpöiseksi. Vatkaa pehmeää voita ja sokereita keskenään kulhossa muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon kananmuna ja vatkaa vielä minuutin verran. Lisää joukkoon vehnäjauhot, ruokasooda, vaniljajauhe sekä suola ja sekoita tasaiseksi.

Pilko suklaa vajaan neliösentin palasiksi veitsellä. Lisää suklaapalat taikinaan ja siirrä kulho jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Muotoile taikinasta leivinaperilla vuoratuille uunipelleille noin 25 gramman painoisia palloja (älä litistä, keksit muotoutuvat uunissa). Tökkää kuhunkin palloon pystyyn muutama maapähkinä. Paista cookieita 10 minuutin ajan, kunnes niiden reunat saavat hieman väriä, mutta varo paistamasta niitä yli, jotta keksien sisus pysyy sitkaana. Anna keksien jäähtyä rauhassa pellillä.

2 kommenttia:

  1. Onpas niin täydellisen pyöreitä ja tasalaatuisia keksejä nuo "ylijäämäkappaleetkin". Ainesosaluettelon perusteella en kyllä yhtään ihmettele, että miksi nuo keksit katosivat pian parempiin suihin, varmasti tosi maukkaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rommirusina! Hmm mitähän cookieita sitä seuraavaksi tekisikään.. :)

      Poista