11. toukokuuta 2014

Valkoinen parsakeitto

Parsakauden klassikkoruokien kokkailut jatkuvat, tällä kertaa ihan kermaisen ja kuohkean keiton muodossa. Simppeli ohje löytyi Ruokalasta.

Valkoinen parsakeitto (kahdelle alkukeitoksi)
500 g valkoista parsaa
4 dl vettä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl voita
2 dl ruokakermaa
2 tl sitruunamehua
merisuolaa
mustapippuria

Koristeluun:
parsan nuput
vesikrassia

Kuori parsat ja katkaise kannat. Keitä kuria ja kantoja vedessä suolan ja sokerin kanssa kymmenen minuutin ajan ja siivilöi liemi talteen.

Kuutioi salottisipulit ja valkosipuli ja kuullota niitä voissa kattilassa, varo ruskistamasta.

Leikkaa parsoista talteen nuput ja viipaloi varret. Lisää kattilaan yhdessä liemen kanssa ja keitä 10 minuutin ajan.

Ongi parsannuput talteen koristelua varten.

Rouhaise keiton joukkoon pippuria ja suolaa, lisää joukkoon kerma ja sitruunamehu ja soseuta soppa sileäksi. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja asettele tarjolle. Koristele annokset parsannupuilla ja vesikrassilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti