4. kesäkuuta 2014

Grillattu härän kassler

Tähän hieman eksoottisempaan naudan osaan törmättiin sittarissa eräänä päivänä. Kyseessä oli siis härän kassler (chuck roll/chuck steak englanniksi, jos oikein ymmärsin). Härästä tai naudasta ei taideta Suomessa kassleria leikata, joten piti ottaa tämäkin testiin. Pihvit olivat kyllä isoja (450 g/pihvi) ja nälkä lähti, mutta täytyy sanoa, että ei tämä kohonnut miksikään suosikiksi. Hieman sitkas ainakin meidän makuumme.

Grillattu härän kassler
900 g härän kassleria (450 g per pihvi)
suolaa 
pippuria
salaattia kylkeen

Ota lihat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillausta. Grillaa lihat kuumassa grillissä noin 5-6 minuuttia per puoli, kunnes sisälämpö on noin 55 astetta ja saat pihvistä mukavan mediumin. Anna vetäytyä foliossa vähintään 10 minuuttia. Mausta reilulla suolalla ja pippurilla, tarjoile salaatin kera.

7 kommenttia:

 1. Anonyymi6/6/14 15:54

  Kiva kuulla kokemuksia tosiaan harvinaisemmistakin ruhonosista, ei kyllä varmaan nälkä jäänyt. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noita harvinaisiakin osia kannattaa tosiaan rohkeasti kokeilla, välillä jopa onnistaa loistavasti kuten vaikkapa picanhan osalta. Nälkä todellakin lähti tällä :)

   Poista
 2. Jep tämä lihahan on sitkeää joten sitä pitäisi hauduttaan. Ei se mitään pihvilihaa ole.

  VastaaPoista
 3. Naudasta ei kassleria leikata sen takia, että kassler on sianlihaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai. Ostin kyllä eilen Ahneus härän kasleria Expert Foodilta

   Poista
 4. Black Angus tai muu härän kassler, kandee marinoida ensin ja kypsentää sitten hitaasti miedolla lämmöllä, lopukypsennys ainakin uunissa.

  VastaaPoista
 5. Eilen tein. Pintaan suola, mustapippuri ja valkosipuli. Grillissä epäsuoralla tulella 10-15min (en käyttänyt lämpömittaria vaikka pitäisi) jolloin rasvat pehmenevät. Sen jälkeen suoraan hillien päällä kovalla lämmöllä ruskistus ja päälle chilihiutale-maustevoita. Ensi kerralla pidempään epäsuoraa tulta miedommalla lämmöllä jolloin rasva sulaa paremmin. Mutta tosiaan chuck roll on enemmänkin pataruokiin soveltuva juurikin sidekudosten takia. Kannattaa googlettaa mississippi pot roast :)

  VastaaPoista