Grillattu härän kassler
900 g härän kassleria (450 g per pihvi)
suolaa
pippuria
salaattia kylkeen
Ota lihat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillausta. Grillaa lihat kuumassa grillissä noin 5-6 minuuttia per puoli, kunnes sisälämpö on noin 55 astetta ja saat pihvistä mukavan mediumin. Anna vetäytyä foliossa vähintään 10 minuuttia. Mausta reilulla suolalla ja pippurilla, tarjoile salaatin kera.
Ota lihat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillausta. Grillaa lihat kuumassa grillissä noin 5-6 minuuttia per puoli, kunnes sisälämpö on noin 55 astetta ja saat pihvistä mukavan mediumin. Anna vetäytyä foliossa vähintään 10 minuuttia. Mausta reilulla suolalla ja pippurilla, tarjoile salaatin kera.
Kiva kuulla kokemuksia tosiaan harvinaisemmistakin ruhonosista, ei kyllä varmaan nälkä jäänyt. ;)
VastaaPoistaKyllä noita harvinaisiakin osia kannattaa tosiaan rohkeasti kokeilla, välillä jopa onnistaa loistavasti kuten vaikkapa picanhan osalta. Nälkä todellakin lähti tällä :)
PoistaJep tämä lihahan on sitkeää joten sitä pitäisi hauduttaan. Ei se mitään pihvilihaa ole.
VastaaPoistaNaudasta ei kassleria leikata sen takia, että kassler on sianlihaa.
VastaaPoistaAi. Ostin kyllä eilen Ahneus härän kasleria Expert Foodilta
PoistaBlack Angus tai muu härän kassler, kandee marinoida ensin ja kypsentää sitten hitaasti miedolla lämmöllä, lopukypsennys ainakin uunissa.
VastaaPoistaEilen tein. Pintaan suola, mustapippuri ja valkosipuli. Grillissä epäsuoralla tulella 10-15min (en käyttänyt lämpömittaria vaikka pitäisi) jolloin rasvat pehmenevät. Sen jälkeen suoraan hillien päällä kovalla lämmöllä ruskistus ja päälle chilihiutale-maustevoita. Ensi kerralla pidempään epäsuoraa tulta miedommalla lämmöllä jolloin rasva sulaa paremmin. Mutta tosiaan chuck roll on enemmänkin pataruokiin soveltuva juurikin sidekudosten takia. Kannattaa googlettaa mississippi pot roast :)
VastaaPoista