4. kesäkuuta 2014

Grillattu härän kassler

Tähän hieman eksoottisempaan naudan osaan törmättiin sittarissa eräänä päivänä. Kyseessä oli siis härän kassler (chuck roll/chuck steak englanniksi, jos oikein ymmärsin). Härästä tai naudasta ei taideta Suomessa kassleria leikata, joten piti ottaa tämäkin testiin. Pihvit olivat kyllä isoja (450 g/pihvi) ja nälkä lähti, mutta täytyy sanoa, että ei tämä kohonnut miksikään suosikiksi. Hieman sitkas ainakin meidän makuumme.

Grillattu härän kassler
900 g härän kassleria (450 g per pihvi)
suolaa 
pippuria
salaattia kylkeen

Ota lihat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillausta. Grillaa lihat kuumassa grillissä noin 5-6 minuuttia per puoli, kunnes sisälämpö on noin 55 astetta ja saat pihvistä mukavan mediumin. Anna vetäytyä foliossa vähintään 10 minuuttia. Mausta reilulla suolalla ja pippurilla, tarjoile salaatin kera.

5 kommenttia:

  1. Anonyymi6/6/14 15:54

    Kiva kuulla kokemuksia tosiaan harvinaisemmistakin ruhonosista, ei kyllä varmaan nälkä jäänyt. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä noita harvinaisiakin osia kannattaa tosiaan rohkeasti kokeilla, välillä jopa onnistaa loistavasti kuten vaikkapa picanhan osalta. Nälkä todellakin lähti tällä :)

      Poista
  2. Jep tämä lihahan on sitkeää joten sitä pitäisi hauduttaan. Ei se mitään pihvilihaa ole.

    VastaaPoista
  3. Naudasta ei kassleria leikata sen takia, että kassler on sianlihaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai. Ostin kyllä eilen Ahneus härän kasleria Expert Foodilta

      Poista