Ihanat, tuoreet raparperit ovat täällä! Helteellä (...pakkasella ja joka säällä) maistuu myös jäätelö, joten kokeilin yhdistää nämä kaksi varmaa kesän merkkiä. Lopputulos oli hauskasti vähän raparperikiisselin maun tapaan mukavan lempeä, eikä ollenkaan kirpeä. Toimii.
Raparperijäätelö jäätelökoneella
180 g kuorittuja, kuutioituja raparperinvarsia
170 g valkoista sokeria
2 dl kevytmaitoa
2 dl vispikermaa
Kuori ja kuutioi raparperinvarret ja laita kaikki ainekset kattilaan. Keittele seosta miedolla lämmöllä hiljalleen sekoitellen, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Soseuta massa tasaiseksi sauvasekoittimella, jäähdytä ja kaada jäätelökoneeseen. Anna pyöriä, kunnes kone ei enää tahdo jaksaa pyörittää jäätelömassaa. Siirrä pakasterasiaan ja anna jäätelön kohmettua pakastimessa vielä tunnin verran ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti