24. kesäkuuta 2014

Rukiiset sieni-pekoninyytit

Parhaat asiat syntyvät usein sattumalta - kuten nämä kalakukon sivutuotteena pyöräytetyt rukiiset possurullat. Näihin nyytteihin halusimme toistaa saman makumaailman, mutta hiukan ruokaisammassa muodossa. Ehdottomasti näpertämisen arvoisia palleroita!

Rukiiset sieni-pekoninyytit (4 kpl)
Täyte:
1 pkt pekonia
1 keltasipuli
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
2 tl tuoreita timjaminlehtiä
merisuolaa
mustapippuria

Taikina:
0,5 tl hienoa merisuolaa
1 dl riihiruisjauhoja
1 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 dl vettä
0,5 tl auringonkukkaöljyä

Voiteluun:
2 rkl voita sulatettuna

Viipaloi pekoni ja hienonna sipuli. Liota suppilovahveroita hetki, purista nesteet pois ja pilko sienet karkeasti. Kuullota sipuleita hetki miedolla lämmöllä, lisää joukkoon pekoni ja sienet ja nosta lämpötilaa. Paistele, kunnes pekoni on kypsää ja silppua joukkoon timjaminlehdet. Rouhaise lopuksi sekaan maun mukaan suolaa ja pippuria.

Sekoita kulhossa jauhot ja suola keskenään, lisää joukkoon kylmä vesi ja vaivaa tasaiseksi. Lisää lopuksi öljy.

Kauli jämäkästä taikinasta neljä parin millin paksuista pyöreää taikinalevyä. Kostuta levyjen reunat vedellä ja annostele keskelle maltillisesti täytettä. Sulje nyytit ja käännäuunipellille saumapinnat alaspäin. Voitele voisulalla.

Paista palleroita uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Onpas hyvä idea, taidan kopsia tämän häikäilemättä omaan käyttöön. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit, kannattaa tosiaan kokeilla :)

      Poista