15. kesäkuuta 2014

Spaghetti all'Amatriciana

Pancetta on sellainen italialainen herkku, että kannattaa tutustua. Sopii pastoihin erittäin hyvin ja aiemmin olemmekin käyttäneet sitä mm. pariinkin otteeseen pasta carbonarassa. Tällä kertaa kokeilime jotain uutta, tomaattista spaghetti all'amatricianaa, johon tutustuimme täällä. Lopputuloksesta tuli erittäin herkullinen, tietenkin.

Spaghetti all'Amatriciana
Extra-virgin -oliiviöljyä
250 g pancettaa
2 isoa keltasipulia
1 tl chilihiutaleita tai -jauhetta
merisuolaa
2 tlk tomaattimurskaa
1,5 dl parmesaania
kahden hengen annos spaghettia

Lämmitä oliiviöly isossa pannussa. Siivuta pancetta ja hauduttele öljyssä matalassa lämmössä kunnes suuri osa pancetan rasvasta on irronnut ja siivut ovat muuttunet rapsakoiksi. Nosta pancetat talouspaperin päälle ja säästä noin 1/3 tästä koristeeksi annosten päälle.

Pilko sipulit. Nosta pannun lämpöä ja heitä pannulle sipulit ja chilihiutaleet. Mausta reilulla suolalla ja kypsennä sipuleita, kunnes niistä tulee läpikuultavia. Lisää tämän jälkeen joukkoon tomaattimurskat, kiehauta, vähennä lämpöä ja hauduttele tunnin verran.

Keitä tämän jälkeen spaghettia reilusti suolatussa vedessä noin minuutin vähemmän kuin mitä ohjeessa sanotaan. Spaghetti ei saa olla vielä edes al dente. Valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Kypsennä spaghetti pastan joukossa al denteksi ja tarjoile välittömästi. Koristele parmesanraasteella ja aluksi talteen otetuilla pancettasiivuilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti