14. kesäkuuta 2014

Vartaassa grillattu ankka

Tämäkin ruoka tuli tehtyä jo aikaa sitten, jostain syystä unohtunut julkaista. Korjaan siis tilanteen nyt. Lidlissä taisi olla tosiaan jälleen kerran kokonaista ankkaa tarjouksessa noin 10 euron hintaan, joten jälleen kerran piti käydä hakemassa tämä herkku kotiin. Tällä kertaa oli tarkoitus kokeilla grillata ankka vartaassa ja jos tähän on mahdollisuus, kannattaa ilman muuta kokeilla. Saimme aikaan erittäin mehukkaan ja maukkaan ankkan. Vinkkejä ankan grillaukseen otimme täältä. Ankan sisälmyksistä saat keitettyä itsellesi ankkaliemen myöhempää käyttöä tai kastiketta varten, joten sisälmyksiä ei missään nimessä kannata jättää käyttämättä.

Vartaassa grillattu ankka
1 kokonainen ankka (noin 2,4 kg)
suolaa
mustapippuria
2-3 valkosipulin kynttä
puolikas sitruuna
valkoviiniä
ankkalientä

Hieron ankan pintaan reilusti suolaa ja mustapippuria. Mausta ankka myös sisältä samoin. Anna maustua jääkaapissa yön yli, mielellään vähintään 6 tuntia. Ota ankka huoneenlämpöön ja pistele sen pintaan 50 reikää. Hiero vielä pintaan sekä sisään lisää suolaa ja pippuria. Murskaa valkosipulit ja lohko sitruuna, työnnä nämä ankan sisälle. Leikkaa ankasta kaulanahka ja paketoi kaula-aukko piiloon esim. cocktailtikuilla. Leikkaa myös "pyrstörasva" irti ja heitä menemään. Tökkää tipu vartaaseen niin, että koivet ja pyrstö sulkevat linnun. Sido siivet puuvillalangalla linnun ympärille.

Aseta varras grilliin. Laita ankan alapuolelle grilliin astia, johon kaadetaan reilu loraus ankkalientä sekä vielä reilumpi loraus valkoviiniä. Laita grilli tulille ja varras pyörimään. Grillaa miedolla lämmöllä noin 2 tuntia. Viieistele nahka rapeaksi kovalla lämmöllä.

Ankkaliemi
ankan sisälmykset
1 rkl kokonaisia mustapippureita
puolikas purjo
1 sellerinvarsi
merisuolaa
litra vettä

Kaikki ainekset kattilaan ja keittele puolisen tuntia. Siivilöi liemi talteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti