17. heinäkuuta 2014

Haricot-halloumisalaatti

Mitä ihmettä taas syötäisiin grillatun lihan kaverina? Tämä viikosta toistuva kysymys sai vähäksi aikaa mökkikeittiöön sopivan yksinkertaisia ja muutaman testiohjeen perusteella hyvinkin maukkaita vastauksia, kun nappasimme Prisman alelaarista muutamalla eurolla talteen Lisa Lemken Grillatun kera -kirjan (WSOY 2012). Opuksessa on myös ihanan raikkaat ja kesäiset kuvat - suosittelemme!

Halloumi-papusalaatti
300 g vihreitä haricot-papuja
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl tuoreita timjaminlehtiä
0,5 dl tuoreita oreganonlehtiä
1 valkosipulinkynsi
200 g halloumia
vuorisuolaa
mustapippuria

Poista pavuista päät ja leikkaa pavut puoliksi. Keitä pavunpaloja 3-4 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Hienonna papujen kiehuessa valkosipulinkynsi ja yrtit. Valuta pavut ja kippaa kattilaan oliiviöljy, yrtit ja valkosipuli. Viipaloi halloumi ja grillaa viipaleita kummaltakin puolelta minuutin ajan. Sekoita juustopalat papujen joukkoon, rouhi joukkoon suolaa ja pippuria ja tarjoile esim. grillatun pihvin kaverina.

2 kommenttia:

  1. Uuh, kaksi lempiainestani: halloumi ja haricot verts! Tätä on kokeiltava, kiitos!

    Vhreisiin papuihin kehitin addiktioni ollessani vaihto-oppilaana Ranskassa. Nykyään aina syödessäni niitä - valitettavan harvoin - tulee ihanat Ranska-kutkutukset, vähän kuin hyvän punkun ja juuston syömisestä. :) Ranskalainen ystävä tarjosi vihreitä papuja pihvin lisukkeena. Muistaakseni hän tosin käytti tölkkipapuja: paistoi pannulla sipulia ja heitti pavut sekaan ja voilà!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että innostuit! Oih ranskalainen punaviini, pavut ja pihvi kuulostaa mahtavalta! :)

      Poista