6. heinäkuuta 2014

Kiireisen kimchi

Glorian ruoka & viini 2/2014 esitteli korealaisesta ykkösherkusta, kimchistä, helppoakin helpomman feikkiversion. Eihän tämä tietenkään ehtaa tavaraa vastaa, mutta mökkikeittiössä maistui grilliporsaan kanssa varsin mainiolle. Kaalin voi myös jättää kiehauttamatta, jos haluaa wannabe-kimchistään hieman rapsakamman.

Pikakimchi
0,5 kiinankaali
1 punainen chili
1 valkosipulinkynsi
2 cm pala inkivääriä
0,25 dl vettä
1 rkl valkoviinietikkaa
1,5 rkl tomaattipureeta
1 tl merisuolaa
1 tl valkoista sokeria

Viipaloi kiinankaali siivuiksi ja kiehauta parin minuutin ajan vedessä. Kaada vesi pois ja anna kaalin hieman jäähtyä.

Hienonna inkivääri ja valkosipuli. Poista chilistä siemenet ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja anna maustua ja viilentyä vartin verran ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti