7. heinäkuuta 2014

Maalaissalaatti ja asiaa kananmunista

Olemme salaattien suhteen joko ilmeisen tylsiä tai sitten hyvin tietoisia siitä, mistä pidämme. Lisäksi salaatinkulutusta on kasvattanut takapihan pikku kasvimaallamme hulluna uusia versoja työntävä, mieto ja rapsakka parsasalaatti. Niin tai näin, tässä taas yksi versio lounaspöydän vakiovieraastamme eli muna-pekoni-salaatista.

Käytimme salaattiin Laitilan kanatarhan vasta markkinoille ilmestyneitä, Suomessa uutta tuotantomuotoa edustavia ulkokananmunia (free range eggs). Nimensä mukaisesti kanat saavat ulkoilla ympäri vuoden. Munat asettuvat vapaan kanan munien ja luomumunien väliin niin kanojen hyvinvoinnin kuin kilohinnankin suhteen ja ovat siis tervetullut vaihtoehto suomalaistenkin kuluttajien ulottuville.

Maalaissalaatti
1 pkt pekonia
4 kananmunaa
parsasalaattia
kirsikkatomaatteja
fetajuustoa
kalamataoliiveja
Nigella Lawsonin salaattikastiketta

Laita pekonit leivinpaperin päälle uunipellille kylmään uuniin. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Noin 20 minuutin kuluttua pekonit ovat täydellisen rapeita, ota ne silloin uunista pois talouspaperin päälle vetäytymään ja säästä irronnut rasva salaatinkastikkeeseen. Valmista kastike ylläolevan linkin ohjeen mukaan.

Kiehauta kattilassa vettä ja lisää kananmunat varovasti lusikalla veteen. Anna kiehua yhden minuutin ajan, nosta kattila liedeltä ja peitä kannella ja anna kananmunien vielä kypsyä 9 minuutin ajan.

Kokoa salaatti suoraan lautasille. Revi pohjalle salaatinlehtiä, halkaise päälle kirsikkatomaatteja ja kuutioi mukaan fetajuustoa. Asettele lautasille sitten pekoninsiivuja, kalamataoliiveja ja puolitettuja kananmunia. Lusikoi lopuksi salaatin päälle kastiketta.


Yhteistyössä Laitilan Kanatarha Oy. Kuvat: Laitilan Kanatarha Oy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti