Moules à la marinière eli sinisimpukoita merimiehen tapaan
50 g voita
4 salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
4 dl kuivaa valkoviiniä (esim. La Croix Beaucourt Sauvignon Blanc 2012)
puntti persiljaa
1 kg sinisimpukoita
Puhdista simpukat kylmässä vedessä ja poista niistä parrat. Heitä kuoleet roskiin. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna voi kattilassa ja lisää joukkoon juuri pilkotut sipulit. Lisää perään myös valkoviini sekä noin puolet persiljasta. Kuumenna kiehuvaksi, lisää joukkoon simpukat ja peitä kannella.
Kypsennä simpukoita höyryssä kannen alla noin 5 minuuttia tai kunnes simpukoiden kuoret avautuvat. Ravistele kattilaa välillä kypsennyksen aikana. Älä keitä liian pitkään tai saat sitkeitä simpukoita.
Kun simpukat ovat kypsiä, nostele ne lautaselle ja kaada kuumaa lientä kattilasta päälle. Silppua annokseen vielä tuoretta persiljaa ja nautiskele.
1 kg sinisimpukoita
Puhdista simpukat kylmässä vedessä ja poista niistä parrat. Heitä kuoleet roskiin. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna voi kattilassa ja lisää joukkoon juuri pilkotut sipulit. Lisää perään myös valkoviini sekä noin puolet persiljasta. Kuumenna kiehuvaksi, lisää joukkoon simpukat ja peitä kannella.
Kypsennä simpukoita höyryssä kannen alla noin 5 minuuttia tai kunnes simpukoiden kuoret avautuvat. Ravistele kattilaa välillä kypsennyksen aikana. Älä keitä liian pitkään tai saat sitkeitä simpukoita.
Kun simpukat ovat kypsiä, nostele ne lautaselle ja kaada kuumaa lientä kattilasta päälle. Silppua annokseen vielä tuoretta persiljaa ja nautiskele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti