27. heinäkuuta 2014

Omenatzatziki grillipossulle

Terveisiä Saksasta parin viikon kesälomareissulta! Autoiltiin Ahrin viinialueelle Ruotsin ja Tanskan läpi, oli kyllä ihan huippu matka. Siitä sekä ihanista viinituliaisista lisää myöhemmin, nyt vielä viime mökkireissun grillisessioiden tuotoksia. Omena ja possu ne yhteen soppii!

Omenatzatziki
0,5 yksikyntinen valkosipuli
0,5 vihreä miedohko chili
1 sitruuna
2 hapanta omenaa (esim. Granny Smith)
vuorisuolaa
2 dl turkkilaista jogurttia
mustapippuria

Raasta kulhoon valkosipuli, poista chilistä siemenet ja hakkeloi se pieneksi. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Raasta sitten mukaan karkealla terällä omenat ja rouhi päälle suolaa. Sekoita ja anna nesteiden irrota omenoisa hetken verran. Purista irronneet nesteet pois omenoista ja sekoita mukaan jogurtti. Rouhi joukkoon mustapippuria, tarkista suolan määrä ja purista joukkoon vielä sitruunamehua. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään vartin verran ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti