19. heinäkuuta 2014

Persikka-papusalaatti

Tästä ei kesäinen lounassalaatti parane! Lisa Lemken Grillatun kera -kirjastahan tämäkin herkku on kotoisin.

Etelä-amerikkalainen persikka-papusalaatti
2 dl arborioriisiä
1/4 miedohko punainen chili
1,5 rkl oliiviöljyä
1/4 yksikyntinen valkosipuli
1,5 limettiä
3 Paraguayo-persikkaa
1 salaattisipuli
170 g mustapapuja
1 dl korianteria silputtuna
mustapippuria
vuorisuolaa

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Poista riisien kiehuessa chilistä siemenet ja hienonna se. Silppua myös valkosipuli ja raasta limeteistä kuoret ja purista mehu. Sekoita chili, öljy, valkosipuli ja limetti kuuman riisin joukkoon ja siirrä jäähtymään. Viipaloi persikat ja suikaloi sipuli. Huuhdo pavut ja hienonna korianterinlehdet. Sekoita jäähtyneen riisin joukkoon pavut, korianteri ja sipuli, mausta salaatti suolalla ja pippurilla ja nostele lopuksi varovasti joukkoon persikkaviipaleet.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti