15. heinäkuuta 2014

Rukiiset nyhtöpossurullat

Sattuipa työtapaturma ja näiden juhlanaposteltavien ohjeesta jäi kirjoittamatta ylös nyhtöpossun valmistamisen osuus. Savupaprikaa siihen ehkä tuli, ja...  Koska idea on kuitenkin hyvä ja possurullat maistuivatkin mainioille, julkaisemme reseptin tästä huolimatta. Kokeile siis vaikka Campasimpukan nyhtöpossua ja tutustu samalla postaukseen, josta herkun hauska suomenkielinen nimi on peräisin.

Rukiiset nyhtöpossurullat (n. 80 annospalaa)
Taikina:
4 tl hienoa merisuolaa
8 dl riihiruisjauhoja
8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
8 dl vettä
4 tl auringonkukkaöljyä

Täyte:
1 kg nyhtöpossua (googlaa mieleisesi resepti)
2 punasipulia
ruukullinen tuoretta timjamia
4 rkl kuivattua nokkosta

Voiteluun:
5 rkl voita sulatettuna

Sekoita kulhossa jauhot ja suola keskenään, lisää joukkoon kylmä vesi ja vaivaa tasaiseksi. Lisää lopuksi sulatettu rasva. Kauli jämäkästä taikinasta isoja suorakaiteen muotoisia ohuenohuita levyjä (4 kpl). Hienonna punasipulit. Levitä taikinalevyjen päälle ohut kerros nyhtöpossua, ripottele päälle punasipulia, leikkaa sitten mukaan tuoretta timjamia ja ripottele pinnalle vielä kuivattua nokkosta. Rullaa levyt korvapuustien malliin tiukiksi rulliksi ja leikkaa terävällä veitsellä sentin paksuisia siivuja. Nostele rullat uuninpellille ja voitele voisulalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes rullat ovat kypsiä ja kuori rapsakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti