1. elokuuta 2014

Tricolore-herukkapiirakka


Kun tekee mieli marjapiirakkaa eikä osaa päättää minkälaista, sitä päätyy tekemään yhdistelmän, jossa on vastapoimittuja, ihanan kirpeitä valko-, puna- ja mustaherukoita, mehevä kermaviilitäyte ja vielä rapsakka murupäällinen.

Mökkiolosuhteista (=parhaat päivänsä nähnyt uuni) ja tekijästä (= päälleni langennut mystinen epäonnistuneiden marjapiirakoiden kirous) huolimatta tämä iltapäiväkaffen kruunaaja onnistui kerrankin todella hyvin (ja olisi ilmeisimmin kelvannut ihmisten lisäksi myös helteestä seonneille amppareille). Sen toki myönnän kuitenkin suosiolla, että anoppi pyöräyttää edelleen maailman makoisimmat marjapiirakat!

Tricolorepiirakka eli musta-, puna- ja valkoherukkapiirakka (iso pyöreä piirakkavuoka)

Murotaikinapohja:
125 g voita
1,5 dl sokeria
1 iso kananmuna
3 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanijasokeria

Sekoita leivontakulhossa huoneenlämpöinen voi ja sokeri puuhaarukalla tasaiseksi, sekoita sitten joukkoon kananmunat. Kaada vehnäjauhot seoksen päälle ja nypi jauhojen joukkoon sekaisin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi ja muovaile sormin piirakkavuoan reunoille ja pohjalle.

Marjatäyte:
200 g kermaviiliä
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl maissitärkkelystä
1 dl valkoherukoita
1 dl punaherukoita
0,5 dl mustaherukoita

Sekoita kulhossa keskenän kermaviili, kananmuna, sokeri, vaniljasokeri ja maissitärkkelys. Kaada taikinan päälle piirakkavuokaan. Asettele sitten viinimarjat renkaittain kermaviilitäytteen päälle.



Murupäällinen:
0,75 dl pikakaurahiutaleita
0,4 dl vehnäjauhoja
40 g voita
0,5 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria

Sulata rasva ja sekoita kaikki ainekset keskenään ripottle murusiksi marjojen päälle. Paista viinimarjapiirakkaa 175-asteisessa uunissa 30 minuutin ajan tai kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.

2 kommenttia: