21. elokuuta 2014

Hapankaalipiirakka bratwurstien kera

Saksalaisklassikko eli hapankaalia ja bratwurstia, mutta suomalaisella ruistaikinatwistillä - mikäs sen parempaa! Tämä piirakka valmistuu arki-iltanakin nopeasti ja ruokkii kolme-neljä nälkäistä. Ohjeen nappasimme pienin muutoksin Ruokalasta.

Hapankaalipiirakka
Pohja:
100 g voita
3 dl erikoisvehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 dl riihiruisjauhoja
vajaa 1 dl vettä
rouhaisu merisuolaa

Täyte:
65 g gruyerejuustoa
200 g hapankaalia
2 kananmunaa
120 g smetanaa
mustapippuria

Tarjoiluun:
bratwursteja
salaattia

Sulata voi huoneenlämpöiseksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään napakaksi taikinaksi lisäten vettä pienissä erissä. Voitele piirakkavuoka. Muotoile taikina sormin pirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Raasta juusto ja sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte piirakkavuokaan ja levitä tasaiseksi.

Paista piirakkaa 175-asteisessa kiertoilmauunissa 40 minuutin ajan. Jäähdytä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile voissa paistettujen bratwurstien ja salaatin kera.

2 kommenttia:

  1. Minä ajattelin väsäillä noita bratwursteja tässä joku päivä, tässähän on tosiaan oiva lisuke makkaroille, kokeillaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämähän onkin sitten hyvä vastakauppa, me saadaan sulta kunnon bratwurstiohje :) Keväällä hankittu lihamylly kun on kesän pölyttynyt nurkassa ja kaikki omat makkarakokeilutkin ovat tainneet hautautua blogin villiintyneelle luonnososastolle...

      Poista